Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Reglementarea pietei » Conciliere

Conciliere


Concilierea directa este o procedura legala obligatorie inainte de demararea unui proces pentru recuperarea unor sume de bani de la debitori. In anumite cazuri, lipsa acestei proceduri poate duce chiar la pierderea procesului.

Concilierea directa nu este altceva decat un mecanism juridic creat pentru a ii indruma pe cei care urmeaza a avea anumite litigii, pe calea realizarii unui acord cu debitorii lor. Aceasta procedura se adreseaza exclusiv domeniului comercial, profesional, si priveste obligatiile banesti.

Conform art. 7201 din Codul de procedura civila, in procesele si cererile dintre profesionisti evaluabile in bani si derivate din raporturi contractuale, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directa cu cealalta parte.

Din interpretarea prevederilor Art. 7201 rezulta in mod explicit ca procedura chemarii la conciliere precede faza litigioasa. Cu alte cuvinte, intai se incearca solutionarea litigiului pe cale amiabila, si apoi, in situatia in care acest lucru nu se reuseste, se sesizeaza instanta de judecata.

Avand in vedere faptul ca lipsa efectuarii procedurii concilerii poate conduce la pierderea procesului consultantii nostri va ofera sprijin in vederea efectuarii procedurii concilierii prin intermediul urmatoarelor servicii:

  • Consultanta privind concilierea
  • Intocmirea convocarii la conciliere
  • Intocmirea procesului verbal de conciliere

Contact

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Curtea de Arbitraj Comercial; tel: 0234.570.010, int. 167, email: ccibc@ccibc.ro. Persoana de contact: Lora FOCARIU, Asistent arbitral.

        Impreuna in lumea afacerilor